Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Θέμα: I WANT TO BELIEVE

Μια κραυγή! Μια φωνή βραχνή. Και μετά η σιωπή…
Έπρεπε να δοθεί ένα τέλος. Ένα τέλος σε όλα αυτά που τον ενοχλούσαν.
Τι έγινε; Κανείς δεν κατάλαβε. Ούτε και πρόκειται να καταλάβει ποτέ.
Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, τόσο απαλά. Σαν ένα κονσέρτο, ναι αυτό είναι ένα κονσέρτο. Μόνο που σε αυτό το κονσέρτο δεν έχει σημασία αν θα βάλεις τις νότες σε μια σειρά για να βγαίνει κάποιο νόημα..
Όχι πως υπάρχει αρχή και τέλος. Αλήθεια τι είναι η αρχή και τι το τέλος; Υπάρχουν; Μπορούμε να τα προσδιορίσουμε σε ένα συμβάν η είναι ανεξέλεγκτα; Μήπως Η αρχή είναι το τέλος και το τέλος η αρχή; Πιστεύεται πως έχει κάποια σημασία αν μπαίνουν τα γεγονότα σε μία σειρά; Τι είμαστε; Από πού ερχόμαστε; Μπορεί κάποιος να μας απαντήσει σ` αυτό; Ψάχνουμε να βρούμε διάφορες απαντήσεις μέσα από την Θρησκεία μας (ο Χριστιανός στον Χριστιανισμό και ο καθένας στην θρησκεία που πιστεύει). Ακόμα και οι θρησκείες είναι επινόηση του ανθρώπου. Δεν είναι καθόλου παράξενο ούτε περίεργο, όπως οι αρχαίοι Έλληνες είχαν το δωδεκάθεο έτσι και οι εβραίοι είχαν τον Χριστιανισμό. Αργότερα και με βάση την γνωστή σε όλους μας ιστορία τον Χριστιανισμό τον πήραμε εμείς, το τονίζω άλλη μια φορά ο Χριστιανισμός δεν είναι Ελληνική θρησκεία είναι Εβραϊκή. Οι πρόγονοι μας δεν είναι ο Αβραάμ και ο Ισαάκ κτλ. Οι πρόγονοι μας είναι ο Περικλής, ο Πλάτωνας κτλ. Αλλά ίσως βολεύει τους πάντες να υπάρχει μια θρησκεία στην οποία υπάρχει ένα θεός ο μονογενής ο οποίος μας βλέπει από ψηλά όπου και να είμαστε ότι και να κάνουμε και φυσικά:
Ότι έχετε ευχαρίστηση…
Αχ το χρήμα, μήπως γίνονται όλα για το χρήμα; Ακόμα και οι μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι είναι υπερβολικά καλοί και μας τονίζουν ότι η Δευτέρα παρουσία είναι κοντά… Δυστυχώς μέχρι να έρθει η Δευτέρα παρουσία καλά κρατεί η επιχείρηση, τους κλέβουνε με το γάντι… Μην βιαστείτε κα τους κρίνεται, κρίμα είναι. Εμείς δεν πάμε πίσω. Όταν η Εκκλησία της Ελλάδος έχει το 1/3 από τον πλούτο της Ελλάδος και ποιος ξέρει πόσα άλλα κι εμείς πεινάμε… Δυστυχώς μόνο και μόνο που το σκέφτεσαι δεν έχεις καθόλου ευχαρίστηση να δώσει οτιδήποτε…
Με βρίσκετε βλάσφημο; Σας πληροφορώ πως κι εγώ πιστεύω στον Χριστιανισμό και φυσικά και έχω βαπτιστεί όπως όλοι μας, αλλά χωρίς να ερωτηθώ για το αν θέλω να είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Τι σημασία έχει; Η μοναδική συμβουλή που μπορώ να δώσω είναι αυτό το οποίο κάνω και εγώ:
I WANT TO BELIEVE… Και όχι το πίστευε και μην ερεύνα τουλάχιστον…
ΤΕΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου