Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Οπτική ψευδαίσθηση: παιδική μούμια ανοιγοκλείνει τα μάτια της

12126prisonplanetgr

Οι Ιταλοί ερευνητές έχουν καταρρίψει τους νοσηρούς ισχυρισμούς ότι το παιδί μούμια στη Σικελία ανοιγοκλείνει τα μάτια του .
Φωτογραφίες και βίντεο, με το ανατριχιαστικό φαινόμενο έχει αποτελέσει αντικείμενο σχολιασμού με πολλές  αντικρουόμενες εικασίες εδώ και μερικά χρόνια. Οι ιταλικές εφημερίδες ανέφεραν και πάλι ότι η Rosalia Lombardo, ένα δίχρονο κορίτσι που πέθανε από πνευμονία το 1920, κινεί τα βλέφαρά της αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να αποκαλύψει τα ανέπαφα μπλε μάτια της.
Μία απο τις καλύτερα διατηρημένες μούμιες του κόσμου, η Rosalia είναι η πιο διάσημη μούμια μεταξύ των  8.000 που βρίσκονται  στις κατακόμβες κάτω από το μοναστήρι των Καπουτσίνων στο Παλέρμο της Σικελίας.
Το παρατσούκλι «Ωραία Κοιμωμένη» ταιριάζει στο γαλήνιο πρόσωπο που πλαισιώνεται από σγουρά ξανθά μαλλιά, ενώ μια κορδέλα είναι ακόμα δεμένη γύρω από κεφάλι. Παρόλα αυτά η  Rosalia δεν ανοίγοκλείνει τα μάτια της.
"Είναι μια οπτική ψευδαίσθηση που παράγεται από το φως που φιλτράρεται μέσω των πλευρικών παραθύρων, το οποίο κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλάζει."δήλωσε η  Dario Piombino-Mascali, επιμελήτρια των Καπουτσίνων  στις κατακόμβες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου